pondělí 15. srpna 2016

Síla důvěry

Mám za sebou krásný víkend plný uvědomění a inspirace. Strávila jsem ho s kolegyněmi z Wellnessie v jurtě berounské lesní školky. Ještě dlouho z něj budu nasávat energii a tohle byl jeden z těch aha momentů, kdy mi něco krásného došlo a zahřálo uvnitř.

Nikdy jsem nepochybovala, že nebudu moct skloubit svou práci ve Wellnessii s mateřstvím. Jinou práci než tady vlastně neznám a vím, že to všechno jde dělat i jinak. Stoprocentně tomu věřím, dávám tomu plnou důvěru, že to já, Eliška i Wellnessie zvládne a funguje to. Jasně, že jsem někdy unavená nebo mám na starost něco, co mě třeba úplně nebaví. Ale ve výsledku to pro mě má tak velký smysl, aby moje pracování a maminkování bylo v rovnováze, že se tomu chci věnovat i na dále a nehodlám se toho vzdát.

Stejně tak jsem v sobotu ráno s absolutní důvěrou nechala naši princeznu tatínkovi, aby si užili celý den spolu a já mohla být v jurtě. První celý den jen sami beze mě. Cítím, jak se pomalu rozpouští ta bublina, ve které jsem ukotvená s Eliškou. A vím, že je úplně v pořádku, že se rozpouští až teď. I když na to spousta lidí z venku naráží, nám v ní bylo oběma dobře a já jsem uvnitř nechtěla ještě Eli pustit, stejně jako ona mě.
Celý den jsem tedy mohla být od princezny odpojená. Být zas uvnitř sama sebe a vystupovat jen za sebe. Nehlídat kroky dalšího malého stvoření a jen poslouchat a reagovat na to, co potřebuji já. Nádherně jsem si odpočinula,vyčistila si hlavu. A věřila jsem v maximální možné míře, že to spolu zvládnou. A víte co.. zvládli. Na jedničku s hvězdičkou třikrát podtrženou.

Chci tím taky říct, že pochyby nejsou mnohdy na místě. Že ač něčemu nerozumíme, neměli bychom to zpochybňovat. Že když si budeme vzájemně více věřit, uleví se tím většinou všem a budeme mít víc energie pustit se do věcí, které nás dělají spokojenými.

A děkuji. Za odpočinkový den přítelovi, za Elišky nadšení, když mě po celém dni uviděla, za to, že neplánovaně zvládli ještě nedělní dopoledne beze mě a za to, že jsou. Že jsou takoví, jaké je miluju. :-)


Všem přeji krásný zbytek prázdnin a nasávejme sluníčka, dokud to jde. :-) 
Lucka


3 komentáře:

  1. Páni, krásný článek a Eliška na tý fotce vypadá jak malinká víla ♥.
    http://gingerjannie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Mně se to celé na louce zdálo tak nějak kouzelné :-)

      Vymazat