středa 1. června 2016

Katastrofa s vůní krému na dětské prdelky

Eliška "se uklidila" do ložnice a bylo ticho. Říkám tatínkovi: "Třeba je tak unavená, že si lehne a sama usne." O pár minut později zjistím, jak naivní máma jsem. :-)

Skáču si dát rychlou sprchu, když je chvíli prostor. Přichází Eli, otevírá dveře od sprcháče upatlanými ručičkami od čehosi a bílou pusinou praví: "Mami, pinkat, do potylky." Vybíhám ze sprchy zjistit, co to napůl snědla, napůl vypatlala. Třikrát sláva, cesta z ložnice ke sprše bez poskvrny. Za to naše postel pečlivě opatlaná krémem na dětskou prdku. Tak to tedy dáme do kupy, ať to škvrně může dát odpolední spánek. 
Dračici strkám do sprchy, krém ve vlasech jde blbě umýt. Vypustím ji nahatou běhat a jdu zpacifikovat tu pohromu do ložnice. Povlečení převlíknuté, jdu obléct bobinu. Drandí tu na motorce nahatá, zastaví se u okna a...počůrá sebe a celou motorku pod sebou. A tatínek s klidným hlasem povídá: "Eli, teče ti něco z motorky, asi benzín." 

Teď už dítě spí a máma půjde taky, ať jsme na zbytek dětského dne připravené. Užívejte dne a sluníčka. :-) 
Lucka a Eli



PS: Fotka je z dopoledního řádění v lesní školce, krémovou spoušť jsem nedokumentovala. 

4 komentáře:

  1. To je obvykle fáze "pět minut ticha" a pak světe div se :-) Malýmu jsou teprve 3 měsíce, ale jsem zvědavá, co vyvede, až se dostane do této fáze :-)

    www.potrefena-mama.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Přesně tak :-) Zpětně se tomu člověk musí smát :-) Ale v tu chvíli :D

      Vymazat