pondělí 19. prosince 2016

Rande po 2,5 letech a síla přítomného okamžiku

Už před časem jsem si uvědomila, že kromě dávání se naší dvouleté princezně si potřebuji dobít svoje baterky. Čas pro mě samotnou se tedy začal rýsovat, já se cítím být zase já. Tak jsme doma pokročili na další level a hledáme čas pro sebe s mým mužem. Je to přesně ta část našeho života, co šla úplně stranou, když máte doma uzlíček (ne) štěstí. A tak jsme si po 2,5 letech (to je ostuda, co?!) vyrazili sami na večeři a na koncert Ondřeje Gregora Brzobohatého.

Při cestě na koncert jsem v kapse vylovila rukavice naší cácorky a na záchodech jsem si všimla, že chodím se sušenou brusinkou nalepenou na kabelce. Ty naše Eli miluje. No jo, mateřský život holt nezapřu. :-) Přestat myslet na naše dítko se mi povedlo, když se rozezněla úvodní slova koncertu, která si můžete poslechnout na odkazu s pozvánkou. Rozhodně doporučuji si je alepoň níže přečíst, ať už máte Ondřejovu tvorbu rádi nebo ne.

"Pozorovali jste někdy nekonečnou noční oblohu, ohromilo vás to naprosté ticho a nesmírnost prostoru? Poslouchali jste vzduch horského potoka? Abyste si to mohli uvědomit, vaše mysl musí být klidná. V takových chvílích musíte odhodit všechny své problémy a zapomenout na minulost, budoucnost a na všechno, co znáte. Jinak se budete dívat a nic neuvidíte. Budete poslouchat a nic neuslyšíte. Musíte být naprosto soustředěni, v přítomném okamžiku."
Angello Giovanni

Fotografie z www.ireport.cz

Chtěla bych poděkovat Ondřejovi, jeho hostům - Ondřeji Rumlovi a Martě Jandové, všem muzikantům a produkčnímu týmu za hezký zážitek. Byl to večer plný lidskosti a upřímnosti, který splnil to, co si vzal jako cíl - byla jsem naprosto v přítomném okamžiku. Chvíli jsem se smála až mě bolelo břicho, měla jsem "zimomraivky", od srdce jsem si zazpívala a dokonce mi po tváře stekla slza dojetí. A odcházela jsem s pocitem krásně užitého dne, plná naděje, že nakonec vždycky zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí.

Fotografie z www.ireport.cz

Jsem ráda, že člověka jako je Ondřej sleduji a upřímně doufám, že takových lidí se na veřejné scéně bude objevovat více. Děkuji za lidi, kteří se v hlavě stále nosí ty správné hodnoty. 

Lucie


PS: A díky mému muži, že sehnal lístky do první řady. :-) Příští místo pro rande vybírám já. :-) 
PPS: A ještě jsme přispěli na dobrou věc, když jsme si koupili knížku Bez jablka, kterou Ondřej se svou ženou křtili. Těším se až se někdy večer zachumlám a zas si něco k těm našim mužsko-ženským pohledům na věc přečtu. :-) 

2 komentáře:

  1. Obcas je treba se odreagovat. Nastesti mame hlidaci babicku, ktera si bere dcerku na noc od jednoho roku. Prvni spolecne kino s manzelem bylo taky obrad.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to hezké, jednou za čas je prostě potřeba si vyjít a přestat myslet na všední problémy a povinnosti. Koncert musel být super, ještě s Martou, tu mám moc ráda. :)

    www.fakynn.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat